Onlineprikbord Reddit wil na investeringsronde meer dan 10 miljard waard zijn

Reddit. © Reddit

Reddit, het onlineprikbord waar gebruikers over allerlei onderwerpen met elkaar kunnen chatten, verwacht in een nieuwe investeringsronde 700 miljoen dollar op te halen. Daarmee wordt het bedrijf op papier meer dan 10 miljard dollar waard.

Reddit wordt zo 67 procent meer waard dan bij de vorige kapitaalronde in februari. In tweeënhalf jaar tijd steeg de waarde van het bedrijf tot het drievoudige, schrijft de Financial Times. Met de 700 miljoen aan extra investeringen, zal Reddit in totaal al 1,6 miljard dollar hebben opgehaald.

Het onlineprikbord zegt het geld te willen gebruiken voor strategische investeringen, met name internationaal. Daarbij moeten nieuwe manieren om de Reddit-gemeenschap te bereiken worden ontwikkeld,onder meer via video en audio, en advertentiemogelijkheden worden versterkt. Er komen ook extra banen bij. Onder meer de Amerikaanse financieel dienstverlener Fidelity Management en enkele eerdere geldschieters investeerden in deze ronde.

Internationale uitbreiding

Reddit haalde eerder dit jaar ook al enkele honderden miljoenen dollars op en nam toen een financieel directeur aan. Ook breidde het platform al uit naar het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. Andere landen volgen. Reddit was in het afgelopen kwartaal voor het eerst goed voor ruim 100 miljoen dollar aan advertentie-inkomsten.

Partner Content