Onlive brengt Windows-desktop naar iPad

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Onlive, het Amerikaanse cloudgamingbedrijf waarin ook Belgacom investeert, lanceert nu Online Desktop. Dat is een cloudapp die de Windows-desktop, Office incluis, naar de Apple iPad brengt.

Onlive, het Amerikaanse cloudgamingbedrijf waarin ook Belgacom investeert, lanceert nu Online Desktop. Dat is een cloudapp die de Windows-desktop, Office incluis, naar de Apple iPad brengt.

Dat staat te lezen bij The Wall Street Journal. Het blijft nog wachten op een echte Microsoft Office-app voor de iPad, maar vandaag zijn er wel al enkele apps beschikbaar die kunnen helpen om Office-documenten te maken of aan te passen: Quickoffice Pro, Documents To Go of de Apple iWork-app. Onlive Desktop doet iets vergelijkbaars, maar met een andere insteek. De app levert een volledige, aanraakgevoelige Windows 7-desktop met Office-toepassingen (in de cloud) op je iPad. De Office-programma’s zijn dus volledig, maar draaien in de cloud van Onlive. De programma’s werken vlot met touch en schriftherkenning en je kan knippen en plakken tussen verschillende geopende documenten.

Het cloudopzet van Online Desktop vereist wel wat aanpassingen tegenover een traditionele pc-omgeving: alle documenten die je wilt openen, moet je eerst in de cloud uploaden, in de online opslagomgeving van Onlive (die pas binnenkort geopend wordt). In de gratis versie krijg je 2 gigabyte opslagruimte, in de betalende (10 dollar per maand) 50 gigabyte. Een document dat in je mail zit gewoon openen in Onlive Desktop, werkt dus niet (en de gratis versie heeft geen e-mailmogelijkheid). Ook is er (voorlopig) geen samenwerking mogelijk met andere cloudopslagdiensten à la Dropbox.

Binnenkort zouden ook nog Onlive Desktop-apps gelanceerd worden voor iPhone, Android, pc, Mac, monitors en tv-schermen.

Telecomreus Belgacom investeerde medio 2010 trouwens in Onlive, voornamelijk met als doel het eigen contentaanbod voor z’n klanten te versterken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content