Ons land telt 3.892.358 internetverbindingen

. © .

De Belgische markt voor vast internet groeit met iets meer dan één procent. De particuliere verbindingen doen het iets beter dan de zakelijke aansluitingen.

Van de bijna 3,9 miljoen aansluitingen komen er 3.202.083 van de consumentenmarkt, die met 1,16 procent groeit in het vierde kwartaal van 2014 ten opzichte van het derde kwartaal. Op de zakelijke markt tellen we 690.275 vaste aansluitingen, een groei van 0,72 procent. Gecombineerd groeit de Belgische markt met 1,08 procent.

De cijfers zijn afkomstig van providervereniging ISPA. De sectorvereniging geeft daarbij ook het aantal inbelverbindingen mee. Dat zijn er nog 163, eentje minder dan drie maanden eerder.

Opvallend daarbij is dat er zes inbelverbindingen meer zijn op de residentiële markt dan bij de vorige telling. Al wil dat volgens ISPA niet zeggen dat dat die markt groeit. Doorgaans gaat het om verbindingen die eerder nog niet zijn meegedeeld aan ISPA. De technologie zelf wordt al jaren niet meer aangeboden, de resterende lijnen zijn deel van verouderde packs of maken deel uit van een back-up oplossing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content