Ontex haalt unified communications bij Orange Business Services

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ontex rolt Microsoft Lync uit over de 25 vestigingen. Orange Business Services tekent voor de implementatie bij de fabrikant van wegwerphygiëneproducten.

Ontex, marktleider in wegwerphygiëneproducten, heeft voor Orange Business Services gekozen om unified communications (uc) uit te rollen. Concreet gaat het om uc- en voice-diensten op basis van Microsoft Lync 2013, waarop wereldwijd 1.100 gebruikers beroep doen verspreid over 25 sites in tien landen.

Jurgen De Wolf, Group ICT Operations Manager bij Ontex, legt uit dat de keuze voor Lync ingegeven werd na de acquisitie van Artsana Süd SpA, een Artsana divisie in Italië vorig jaar. “We hebben toen beslist om geen pbx meer te gebruiken, maar een volledige ‘voice enabled’ Lync-oplossing . We hebben nog even de alternatieven zoals Siemens (ondertussen Unify, nvdr) en Cisco bekeken, maar omdat we al veel Microsoft in huis hadden was de keuze voor Lync snel gemaakt”, zegt De Wolf.

Voor voice werd tot voor kort nog een HiPath-centrale van Siemens gebruikt. “Op telecomvlak zaten we dus wat achter”, aldus De Wolf. De nood aan een uc-oplossing werd ook groter toen beslist werd om het hoofdkwartier in België van Zele naar Erembodegem bij Aalst te verhuizen.

De keuze voor Orange Business Services lag voor de hand, aangezien Ontex al een aantal jaar mpls-connectiviteit afneemt bij Orange Business Services. De ‘Business Together Microsoft Managed UC’ draait in het datacenter van Orange Business Services. “We hebben voor een hosted model gekozen omdat onze telecom altijd beschikbaar moet zijn en we zelf geen 24/7-bemanning hebben”, zegt De Wolf.

Samen met de invoering van uc, wordt ook meer aan flex- en telewerken gedaan. “Een nieuwe vestiging is niet altijd een cadeau voor werknemers en levert vaak extra verplaatsing op. Via uc kunnen we hen nu tegemoetkomen door een flex policy aan te bieden”, aldus De Wolf.

Voor Orange Business Services is het contract een mooie opsteker in ons land. “De implementatie is een van de snelste die we ooit gedaan hebben”, zegt Alain Stas, managing director Orange Business Services Benelux. In de komende maanden willen beide partijen ook nog audioconferencing verder integereren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content