Ontslag Twitter-baas doet aandelen stijgen

Dick Costolo, ex-CEO van Twitter © EPA

De Amerikaanse sociaalnetwerksite Twitter kondigt het ontslag aan van haar algemeen directeur Dick Costolo. Hij wordt voorlopig vervangen door een van de oprichters, Jack Dorsey.

De aankondiging van het ontslag, dat officieel op 1 juli in voege treedt, deed de aandelenkoers op de nabeurs met 13 procent stijgen.

Er bestond, schrijft The New York Times, al langer ongenoegen en ontgoocheling over de resultaten van Twitter.

Het bedrijf kampt volgens de krant met “een terugval van de aanwas” sinds het bedrijf in november 2013 naar de beurs ging. Twee jaar geleden ging het aantal gebruikers nog met 30 procent omhoog, dit jaar nog met 14,1 procent en tegen 2019 zou dat naar 6 procent terugvallen.

Twitter is met 3,6 procent van de mobiele internet-advertentiemarkt een relatief kleine speler gebleven (Google haalt 36,9 procent van de advertenties).

Volgens het blad Wired vond men ook dat Twitter met pakweg 300 miljoen gebruikers achterop bleef hinken bij bijvoorbeeld Facebook, dat 1,4 miljard gebruikers heeft.

Verliezen

De resultaten voor het eerste kwartaal vielen tegen. Op een omzet van 436 miljoen dollar werd voor 162 miljoen dollar verlies geboekt. Eind maart had Twitter 302 miljoen gebruikers, “slechts” 14 miljoen meer dan eind 2014. Investeerders en aandeelhouders waren niet blij met die resultaten en met de algemene trend.

Mede-oprichter Jack Dorsey blijft aan als vervanger tot zolang een nieuwe CEO is gevonden.

Dick Costolo, die 6 jaar CEO was, blijft deel uitmaken van de Raad van Bestuur.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content