Ontwerpen van nieuw Amazon-kantoor duiken op: het hipste hoofdkwartier ooit?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Retailgigant Amazon plant in Seattle een nieuw, futuristisch kantoorgebouw, met een spectaculaire bollenstructuur en een ‘groen’ karakter. Het hipste hoofdkwartier ooit?

Amazon heeft bij de stad Seattle een plan ingediend voor een nieuw hoofdkwartier. De ontwerpen – uitgedacht door topman Jeff Bezos – zien er bepaald futuristisch uit. De kantoren gaan zich bevinden in drie gigantische glazen bollen van 25 tot 30 meter hoog, die bovendien een ‘groen’ karakter zouden hebben.

Het hoofdkantoor zal zich situeren in de nabijheid van een natuurpark, maar het belooft een park op zich te worden. Alleen al voor het toeëigenen van de grond, telde Amazon 207 miljoen dollar neer.

Ook Apple gaat een nieuw hoofdkantoor optuigen, in thuisbasis Cupertino. Het wordt een cirkelvormig gebouw dat lijkt op een ruimtevaartschip, en dat een oppervlakte zal hebben van 260.000 vierkante meter – ongeveer twee derde van de omvang van het Pentagon. Het financiële persbureau Bloomberg schatte de kosten voor het gebouw al op meer dan 5 miljard dollar – ruim één miljard dollar duurder dan de nieuwbouw van het WTC in New York. Tim Cook hoopt er in 2016 in te kunnen trekken.

De strijd om het hipste hoofdkantoor ooit gaat dus tussen Amazon en Apple.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content