Ontwikkelaar geeft Windows XP zelfgemaakt Service Pack 4

© Reuters

Hoewel de ondersteuning voor Windows XP al enkele maanden is afgelopen, heeft een ontwikkelaar een eigen Service Pack voor het gepensioneerde besturingssysteem gebouwd.

Hoewel de ondersteuning voor Windows XP al enkele maanden is afgelopen, heeft een ontwikkelaar een eigen Service Pack voor het gepensioneerde besturingssysteem gebouwd.

Op nieuwe spectaculaire functies moet je niet hopen, maar het pakket bevat wel alle updates, inclusief de aanpassingen die Microsoft na Service Pack 3 nog heeft uitgebracht. Deze week verschijnt er een derde betaversie. Die bevat updates voor het .NET framework, Adobe Flash Player, Internet Explorer 8, Windows Media Player 11, Windows Search 4.0 en andere software.

De man achter het project is een Griekse ontwikkelaar onder de gebruikersnaam Harkaz. Met het project wil hij alle officiële updates verzamelen, vooral voor toestellen die te oud zijn om nog te upgraden naar Windows 8. De update kan werken op alle XP-toestellen die minstens Service Pack 1 hebben geïnstalleerd en kan in principe ook worden geïntegreerd met een gewone installatie. Ook voor POSReady, de Windows-versie voor point-of-sale-systemen (kassaschermen bijvoorbeeld) kan SP4 updates zoeken.

Uiteraard moeten we een grondige waarschuwing meegeven. Zo werkt SP4 enkel op 32-bit systemen en is het geen officiële software van Microsoft, wie de update wil installeren doet dat dus op eigen verantwoordelijkheid en op afraden van het bedrijf. Ook bestaat de kans dat dergelijke brouwsels net niet werken op je systeem en bijgevolg meer kwaad dan goed berokkenen. Met anderen woorden: af te raden op systemen die van cruciaal belang zijn voor je organisatie. Al kunnen we er meteen bijzeggen dat het dan misschien ook tijd is voor een upgrade naar een systeem dat nog wel wordt ondersteund. Wie toch aan de slag wil met het updatepakket kan terecht bij Softpedia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content