Onze meest gelezen artikels van 2012

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Deze tien nieuwsberichten, fotoreportages en filmpjes werden het voorbije jaar het meest aangeklikt op Datanews.be.

Deze tien nieuwsberichten, fotoreportages en filmpjes werden het voorbije jaar het meest aangeklikt op Datanews.be.

Met stip op één in onze top 10: het onthutsende filmpje van reclamebureau DuvalGuillaume (in opdracht van Febelfin) over de gevaren van het te grabbel gooien van privégegevens op internet.

De top 3 wordt vervolledigd door nieuwsartikels over de jonge Belg Davy Kestens – die meer dan 1 miljoen dollar bij elkaar wist te sprokkelen voor zijn start-up TwitSpark – en het Belgische federale cyber emergency team CERT.be, dat een speciale website opstartte waar gebruikers kunnen achterhalen of hun computer besmet is met de zogenaamde DNS Changer-malware.

Verder mag het geen verrassing heten dat een goed deel van de top 10 bestaat uit artikels die zich situeren in de mobiele sfeer. Zo kon het abonnement ‘Internet Overal’ van Belgacom op veel bijval rekenen. Ook het nieuws rond de in september voorgestelde iPhone 5 werd klaarblijkelijk aandachtig gevolgd, maar onze bezoekers zijn evengoed geïnteresseerd in ‘iPhone-killers’ zoals de Nokia Lumia 920. Microsofts nieuwe besturingssysteem voor pc, laptop en tablet Windows 8 mag dan wel traag uit de startblokken zijn geschoten, de Data News-lezer was duidelijk erg nieuwsgierig naar de nieuwigheden van het OS-systeem – getuige de fotoreportage en de recensie van Windows 8 op plaats vier en negen.

Wél een verrassing: het vertrek van Bruno Segers bij RealDolmen. Hij gooide de handdoek in de ring vanwege een moeilijk deugdelijk bestuur, met weinig beslissingen tot gevolg. Daar voelde hij zich als ceo verantwoordelijk voor.

1. Onthutsend filmpje waarschuwt voor privé-data online
2. 23-jarige Belg haalt 1.125.000 dollar op voor internet start-up
3. CERT.be waarschuwt voor gevolgen ‘DNS Changer’

4. Windows 8 Consumer Preview op de rooster

5. Belgacom geeft alle internetklanten ook mobiel internet

6. Bruno Segers weg bij RealDolmen

7. iPhone 5 kopen? Ga naar onze buurlanden!
8. iPhone 5 komt er aan in de herfst

9. Microsoft Windows 8 getest
10. Nokia Lumia 920 moet iPhone doen vergeten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content