Onzekere tijden voor Skynet

Belgacom wil op korte termijn een andere weg inslaan met zijn dochter Skynet, die te autonoom bevonden wordt, zo meldt Le Soir. Skynet cumuleert de functies van portaalsite, reclameregie en koper en producent van content (inhoud) voor de hele telecomgroep.

De onlinemediaspecialist zit in een onzekere fase, waardoor in de zomer tal van kaderleden vertrokken. Wie Skynet volledig of gedeeltelijk zou willen overnemen, wrijft zich in de handen over die onzekere toestand, luidt de analyse van de krant Le Soir. De krant laat de naam Hi-Media vallen, de Belgische dochter van de gelijknamige Franse groep die op Euronext genoteerd staat. Belgacom ontkent echter dat Skynet te koop staat.

“Het is een overgangsperiode voor de hele groep, die ingrijpend wil reorganiseren. Dit betreft Skynet evenzeer als alle andere departementen. We hebben echter geen enkel plan om personeel te ontslaan”, zegt de woordvoerder van Belgacom.

Le Soir maakt ook melding van een scenario van partnerschappen. Er zouden intense contacten zijn rond een partnerschap met Yahoo en ook denkwerk over een samenwerking met MSN of Google zou ver gevorderd zijn. In elk geval zou zo’n deal een Europese primeur zijn.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content