Oodrive opent Spaanse vestiging

De Franse specialist in SaaS-oplossingen Oodrive, waarvan het Belgische BlueBackUp een filiaal is, opent nu ook een Spaans filiaal.

De Franse specialist in SaaS-oplossingen Oodrive, waarvan het Belgische BlueBackUp een filiaal is, opent nu ook een Spaans filiaal.

Oodrive denkt dat de belangstelling voor software-as-a-service (SaaS) in Spanje sterk aan het groeien is. Dat is de motivering om een kantoor in Madrid te openen. Het zal worden geleid door Thierry Le Divenach, die de Spaanse markt goed kent.

De eerste opdracht van het Spaanse filiaal is de uitbouw van het netwerk van partners-verkopers op het Iberische grondgebied. Dat netwerk zal in de eerste plaats AdBackup commercialiseren, de online back-upoplossing voor bestanden van de Oodrive. Op middellange termijn zou het ook gaan over de oplossingen voor het delen van bestanden en samenwerking.

Bij het Franse Oodrive werken vandaag ruim 100 mensen. De Belgische poot wordt gevormd door het Brusselse BlueBackUp, [dat eind 2008 werd overgenomen]. Oodrive draaide in 2008 een omzet van 8 miljoen euro en had voor 2009 een doelstelling van 12 miljoen euro. De definitieve cijfers worden volgende maand bekendgemaakt. In België was er het voorbije jaar een omzetstijging van 25 procent, waardoor de omzet rond de 2,5 miljoen euro zou moeten cirkelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content