Ook Aston Martin bouwt elektrische wagen

Aston Martin Rapide S © Aston Martin

Binnen twee jaar wil de luxueuze autobouwer met een concurrent voor Tesla komen, maar de wagen legt de lat hoger voor paardenkracht en luxe.

Het design van de elektrische Aston Martin is gebaseerd op de Rapide. Daarbij zou de wagen met 800 pk het iets beter doen dan Tesla dat 761 paarden in zijn P90D heeft verwerkt. Daar tegenover staat dat Aston martin mikt op een bereik van 200 mijl of 322 kilometer waar Tesla eindigt op 420-483 kilometer (afhankelijk of je een 85 kWh of 90 kWh batterij hebt). De batterijen van de Aston Martin worden geleverd door LG of Samsung.

Het is ceo Andy Palmer die de plannen zelf bevestigt tegenover Autonews.com. Hij ziet elektrische wagens vooral als compensatie voor de zware V-12 motoren, maar tegelijk is er volgens hem ook een markt voor elektrische modellen in een hoger prijssegment, weliswaar uitgerust met meer luxe..

In dat opzicht moeten we dus nuanceren dat Aston Martin niet van plan is om in dezelfde klasse als Tesla te spelen. Terwijl die laatste begint met dure wagens waar binnenkort goedkopere modellen van komen, mikt Aston Martin op een prijs van 200.000 tot 250.000 dollar (177.000-222.000 euro). Daarmee is de elektrische wagen vooral weggelegd voor chauffeurs met een stevig budget of een uitstekende staat van dienst als Brits geheim agent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content