Ook Base in beroep tegen verlaging terminatietarieven

© Belga
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Naast Mobistar gaat ook sectorgenoot Base in beroep tegen de beslissing van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) rond de verlaging van de mobiele terminatietarieven. Dat zijn de bedragen die de operatoren aan elkaar aanrekenen voor de oproepen naar elkaars netwerken. Door de verlaging, die begin augustus moet ingaan, zouden de operatoren miljoenen euro’s aan inkomsten verliezen. De telecomoperatoren gingen twee jaar geleden al eens in beroep tegen een soortgelijke beslissing van de Belgische telecomautoriteit. Destijds kregen ze gelijk van de rechter

Naast Mobistar gaat ook sectorgenoot Base in beroep tegen de beslissing van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) rond de verlaging van de mobiele terminatietarieven.

Mobiele terminatietarieven zijn de bedragen die de operatoren aan elkaar aanrekenen voor de oproepen naar elkaars netwerken. Door de verlaging, die begin augustus moet ingaan, zouden de operatoren miljoenen euro’s aan inkomsten verliezen.

De telecomoperatoren gingen twee jaar geleden al eens in beroep tegen een soortgelijke beslissing van de Belgische telecomautoriteit. Destijds kregen ze gelijk van de rechter, maar nu zou het BIPT een steviger motivatie voor zijn beslissing hebben opgebouwd.

Ook Belgacom trekt naar het Hof van Beroep. De grootste telecomgroep vraagt geen schorsing of annulering van de tariefverlaging, maar wil zijn eigen rechten beschermd zien indien Mobistar of Base in het gelijk zouden worden gesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content