Ook beursplannen bij Farmville

Zynga, de Amerikaanse ontwerper van Facebook-spelletjes zoals “FarmVille”, is van plan om tegen eind juni naar de beurs te gaan.

Zynga, de Amerikaanse ontwerper van Facebook-spelletjes zoals “FarmVille”, is van plan om tegen eind juni naar de beurs te gaan.

Dat bericht het financiële agentschap Bloomberg op basis van een bron nabij het dossier. De waarde van het bedrijf wordt geraamd op 6 tot 8 miljard dollar. Zynga telt volgens onderzoekers van AppData 250 miljoen actieve spelers per maand. “FarmVille”, waarbij een virtuele boerderij wordt opgebouwd, is vermoedelijk het populairste spel uit de portefeuille. De spelletjes op zich zijn gratis, maar voor kleine bedragen kunnen de spelers extraatjes kopen.

Internetbedrijven schuiven momenteel aan voor een beursgang. Vorige week verdubbelde het aandeel van de sociale netwerksite LinkedIn in waarde op de eerste beursdag. En dinsdag realiseerde ook de Russische zoekmachine Yandex een succesvolle beursstart.

De ultieme beursgang van een internetbedrijf wordt in mei 2012 verwacht. Dan zou Facebook zelf naar de beurs trekken. De grootste sociale netwerksite van het wereldwijde net wordt een waarde toegedicht die gaat tot 80 miljard dollar.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content