Ook downgrade naar XP voor Windows 7-klanten

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

XP is nog niet op pensioen. Na 31 juli mogen pc-fabrikanten ook downgrade-opties aanbieden bij Windows-pc’s, zelfs bij pc’s met Windows 7.

XP is nog niet op pensioen. Na 31 juli mogen pc-fabrikanten ook downgrade-opties aanbieden bij Windows-pc’s, zelfs bij pc’s met Windows 7.

Dat [meldt Apple Insider] op basis van een interne memo van HP. Volgens dat bericht zou de verlenging van de downgrademogelijkheid naar XP gelden tot 30 april 2010. Bovendien zou ook vanuit Windows 7 Professional terug naar XP kunnen worden overgestapt. Gezien het feit dat de stap van Vista naar Windows 7 volgens Microsoft maar een kleine is, zo argumenteert Apple Insider, zouden klanten ook dezelfde bezwaren tegen Windows 7 kunnen koesteren.

Aan Microsoft-watcher Mary-Jo Foley meldde Microsoft dat een ‘volume license’-klant altijd kan terugstappen naar eender welke vroegere Windows-versie. De einddatum die in de HP-memo werd vermeld, wil niemand bevestigen.

Overigens meldt de memo ook dat Microsoft klanten eraan wil herinneren dat het de gebruikelijke ondersteuning voor XP Professional stopzet op 14 april 2009. Vanaf dan levert het enkel nog enkel securityupdates voor XP (tenzij bij klanten met een Extended Hotfix Support contract).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content