Ook Huawei stelt een smartwatch voor

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Met de TalkBand B1 smartwatch – of is het een armband – springt ook Huawei in de ‘wearables’-markt.

Met de TalkBand B1 smartwatch – of is het een armband – springt ook Huawei in de ‘wearables’-markt. Huawei heeft naast 4 andere producten ook een eerste smartwatch voorgesteld in Barcelona. De TalkBand B1 wordt door Huawei zelf eerder een ‘smartband’ genoemd. De armband is voorzien van Bluetooth 4.1 en NFC-pairing, zodat je hem ook kan gebruiken om te bellen.

Met welke toestellen dat dan precies kan, was tijdens de voorstelling nog wat onduidelijk. In eerste instantie zijn dat ongetwijfeld de eigen Huawei-devices, maar ook iOS-toestellen en in een later stadium mogelijk ook Windows Phone zouden er mee gekoppeld kunnen worden.

De nadruk op de overige functionaliteit ligt op sport- en fitnesstoepassingen. Zo zal je kunnen bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt, of hoeveel kilometers je gestapt hebt. Ook slaapmonitoring is mogelijk, waarbij je gewekt wordt op het voor jou meest ideale moment. Over eventuele andere functies of apps werd niets gezegd.

De TalkBand B1 die het met een volle batterij tot 6 dagen uitzingt zal 99 euro kosten, en wordt al snel in onder meer de Chinese thuismarkt gelanceerd. West-Europa komt in het tweede kwartaal pas aan de beurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content