Ook IPO voor AVG

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Antivirusspecialist mikt op een beursgang van 144 miljoen dollar en geeft 8 miljoen aandelen uit.

Door de aandacht voor Facebook raakte het nieuws wat ondergesneeuwd, maar ook de Tsjechische antivirusspecialist AVG Technologies trekt naar de beurs. Het aandeel zal onder de noemer AVG noteren op de New York Stock Exchange.

Het bedrijf, dat juridisch gesproken gevestigd is in Nederland, mikt op een beursgang van 144 miljoen dollar (110 miljoen euro), en geeft 8 miljoen aandelen uit tegen een prijs van 16 dollar per aandeel.

Is de beursgang een succes, dan kan AVG een waarde krijgen van 925 miljoen euro. In de VS heeft de antivirusspecialist een marktaandeel van 14,41 procent, waarmee het tweede eindigt na Symantec. Avast en Microsoft bekleden de derde en vierde plaats. Wereldwijd staat AVG derde, onder Avast en Avira.

AVG staat voor ‘Anti-Virus Guard’, en werd al in 1992 opgericht. Het bedrijfje werd vooral bekend omdat het zijn software gratis verspreidde, in een freemium-model. Vanaf 2006 richtte AVG zich ook op de bestrijding van spyware. Het bedrijf levert nu een groot aantal beveiligingsproducten voor Windows, Mac en Linux.

De beursgang van AVG wordt begeleid door Morgan Stanley, J.P. Morgan en Goldman, Sachs & Co.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content