Ook kmo’s kunnen ‘in the cloud’ werken

De Sint-Niklase start-up Thynx claimt de eerste totaaloplossing te hebben die kmo’s volledig mobiel laat werken met een virtuele desktop.

De Sint-Niklase start-up Thynx claimt de eerste totaaloplossing te hebben die kmo’s volledig mobiel laat werken met een virtuele desktop.

De oplossing bestaat uit een volledige virtuele desktop-infrastructuur, mét geïntegreerde voip, unified communications en messaging-technologie. “Allemaal technologie die op zich niet nieuw is en in grote enterprises al ingeburgerd is, maar wij zijn wel de eersten die de complete mix ook zullen aanbieden aan kmo’s”, vertelt managing director Yves Blanquaert.

Thynx zal het product via een indirect partnerkanaal aan de man proberen te brengen. Volgens Blanquaert is er met name bij hostingbedrijven en het resellerkanaal grote interesse voor het aanbieden van dit pakket dat draait op Citrix-virtualisatie met Windows XP en een rist software ‘in the cloud’ waaronder erp- en crm-toepassingen van Sage. Ook andere grote namen zoals onder meer Vasco (authenticatie), Juniper (firewall) en Proximus (mobile data) stappen mee in het concept.

Alle software en alle data van de gebruikers worden gehosted in een datacenter met IBM-hardware en Blade-servers. “Perfecte technologie om voor de broodnodige bedrijfszekerheid te zorgen”, zegt Blanquaert, die beseft dat het moeilijkste punt zal zijn om de kleine kmo’er te overtuigen om zijn it-infrastructuur mét alle gegevens voortaan te centraliseren in een data center. In navolging van SaaS (Software as a Service) ziet Thynx zelfs een nieuw buzzword in dit model: WaaS, oftewel Workplace as a Service.

De end-user prijzen liggen nog niet helemaal vast, maar Blanquaert schuift alvast 99 euro naar voor als vast bedrag per maand per gebruiker. “Dat is dan wel de instapprijs zonder het telefoniegedeelte. Met telefonie verwachten we rond 139 euro per maand uit te komen – dat is inclusief de licentiekosten.”

Thynx timmert al twee jaar aan de weg. “Sinds de introductie van de Citrix Xen Desktop hadden we eindelijk de ‘missing link’ in handen om het product te finaliseren”, zegt Blanquaert die hoopt om binnenkort met de eerste pilots in bedrijven te starten en februari volgend jaar het echte commerciële startschot te kunnen geven. “Een realistische schatting hoor. We hebben goede gesprekken met potentiële resellers lopen”, voegt hij er nog snel aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content