Ook LG stort zich in patentoorlog met Samsung

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG heeft een aanklacht ingediend tegen landgenoot Samsung.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG heeft een aanklacht ingediend tegen landgenoot Samsung. Dat bedrijf zou de patenten van LG op kleine, milieuvriendelijke OLED-schermen hebben geschonden. LG wil dat Samsung een schadevergoeding betaalt en ophoudt de techniek te gebruiken.

Samsung gebruikt de OLED-schermpjes onder meer bij zijn populaire Galaxy-smartphones en -tabletcomputers, zegt LG. Het bedrijf meldt niet hoeveel schadevergoeding het wil. De OLED-schermen zijn dunner, verbruiken minder energie en zorgen voor een groter contrast.

Samsung laatste zegt de claim te onderzoeken, maar niet te zullen aarzelen een tegeneis in te dienen. Afgelopen zomer beschuldigde Samsung werknemers van LG ervan zijn OLED-technologie te hebben gestolen.

Samsung is ook verwikkeld in een patentenoorlog met concurrent Apple. Ook Apple zegt dat Samsung zijn gepatenteerde technologie gebruikt in de Galaxy-smartphones. Een Amerikaanse rechtbank veroordeelde Samsung vorige maand tot het betalen van een schadevergoeding van ongeveer 1 miljard dollar (777 miljoen euro). Een claim van Samsung tegen Apple werd afgewezen.

Bron: Belga

Partner Content