Ook Motorola werkt aan tablet

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het toestel van de Amerikaanse fabrikant moet digitale tv-ontvangst krijgen.

Het toestel van de Amerikaanse fabrikant moet digitale tv-ontvangst krijgen.

Motorola sleutelt aan een tablet, zo meldt de krant Financial Times op basis van anonieme bronnen. Die zou dit najaar op de markt moeten komen. Opmerkelijk is dat het toestel digitale tv (via de ether dus) zou incorporeren, waarmee het zich onderscheidt van de Apple iPad en andere bestaande en geplande tablet-modellen. Dat doet Motorola door samen te werken met de Amerikaanse telecomreus Verizon.

De tablet met 10 inch-scherm onderscheidt zich voorts van de iPad met twee ingebouwde camera’s voor videotelefonie en ondersteuning voor Adobe Flash. Ook zou de mogelijkheid bestaan de mobiele internetverbinding te ‘delen’ als een soort wifi-hotspot. Eerder liet Motorola-ceo Sanjay Jha zich al ontvallen dat de tablet zou draaien op Android.

In ons land kan voorlopig alleen Telenet vanaf dit najaar digitale televisie en radio aanbieden via de ether. Norkring België, het bedrijf dat de licenties daarvoor beheert, heeft tijdens de eerste selectieprocedure alleen met het Mechelse telecombedrijf een akkoord gesloten. Maar ook Mobistar meldde al zich in de digitale televisiestrijd te werpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content