Ook Samsung komt met smartwatch

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple is niet de enige grote mobiele telefoonfabrikant die in de weer is met een smartwatch, ook Samsung is een exemplaar aan het ontwikkelen. Dat heeft Lee Young Hee, vicepresident van Samsung Mobile, bevestigd.

‘We bereiden al heel lang een geconnecteerde horloge voor, en nu stellen we alles in het werk om die als eerste te commercialiseren’, zegt Lee Young Hee van Samsung tegenover Bloomberg. De smartwatch wordt mogelijk de Galaxy Altius gedoopt. Meer details zijn niet bekend.

Samsung heeft eerder al kruisingen tussen een horloge en een mobiele telefoon op de markt gebracht. In ’99 kwam de SPH-WP10 uit – ’s werelds eerste ‘slimme horloge’ -, gevolgd door de S9110 in 2009. Die laatste had al wel een touchscreen, Bluetooth-ondersteuning en een e-mailfunctie, maar stelde teleur aan de kassa. Nu het Android-platform beter op punt staat en er dankzij Pebble opnieuw interesse is in een smartwatch, kan het misschien wél uitgroeien tot een mainstreamproduct.

Waarschijnlijk zal Samsung ook op de markt van de slimme horloges de concurrentie moeten aangaan met Apple, dat volgens de geruchten een smartwatch aan het maken is die je aan je iPhone kunt koppelen en rond je pols kunt buigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content