Ook Sony komt met betaalbaar 4G-toestel

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Hoewel Sony duidelijk een premiummerk wil blijven in smartphoneland, lanceert de Japanse elektronicareus met de Xperia M2 ook een betaalbare middenmotor die 4G ondersteunt.

Hoewel Sony duidelijk een premiummerk wil blijven in smartphoneland, lanceert de Japanse elektronicareus met de Xperia M2 ook een betaalbare middenmotor die 4G ondersteunt. Als er één rode draad loopt door het Mobile World Congress, dan wel dat je anno 2014 een erg interessante smartphone op de kop kan tikken voor een prijs die schommelt in de buurt van 200 à 250 euro.

Dit keer is het de beurt aan Sony, dat met de Xperia M2 een 4G-toestel uit het middensegment uit de hoed tovert – voor een prijs van 250 euro – met specs die je tot voor kort alleen op duurdere toestellen terugvond.

Zo heeft de M2 een Qualcomm Snapdragon 400 processor aan boord (quadcore) die draait aan een kloksnelheid van 1,2 GHz, heeft een toestel een NFC-chip aan boord en staat er een camera van 8 MP te blinken op de achterzijde.

Het 4.8 inch HD display (960 x 540 pixels) zou volgens de Japanners het grootste HD-scherm zijn in deze prijsklasse, en de 2300 mAH-batterij moet er voor zorgen dat je het toestel behoorlijk lang intensief kan gebruiken.

De gebruiker krijgt trouwens de mogelijkheid om gratis drie digitale films van Sony Pictures, te downloaden, en via de Music Unlimited Service krijgen klanten gedurende 30 dagen gratis toegang tot een catalogus met 25 miljoen liedjes.

Tot slot zou de M2 volgens Sony het dunste en lichtste 4G-toestel zijn in deze prijsklasse. Blijft natuurlijk de vraag waarom je nog voor een Xperia Z2 van 700 euro zou gaan wanneer je voor één derde van de prijs ook al een erg aardige telefoon krijgt voorgeschoteld?

De Xperia M2 zou vanaf maart in de winkel moeten liggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content