Ook Voka bezorgd om BSA-acties

. © ThinkStock

Na Beltug laat ook Voka Limburg weten dat het niet opgezet is met acties van BSA, dat bedrijven wil controleren op illegale software. Al klinkt het ook hier dat de nieuwe aanpak zachter is.

Werkgeversorganisatie Voka kreeg volgens Belga van BSA te horen dat het zich minder agressief zal opstellen en in dialoog wil gaan met bedrijven. De organisatie krijgt al langer klachten over de praktijken van de anti-piraterijorganisatie en is op zijn hoede nu er een nieuwe golf van waarschuwingen circuleert.

De communicatie naar Voka toe lijkt sterk op wat telecomvereniging Beltug vorige week te horen kreeg. Ook daar was men niet opgezet met de brieven die BSA verstuurt naar bedrijven, maar kreeg men te horen dat de organisatie constructief wil samenwerken.

Toch blijft Voka, net als Beltug, op zijn hoede. “BSA heeft ons nu schriftelijk laten weten dat ze afstappen van deze praktijken en op een constructieve manier zullen samenwerken met de bedrijven. Een hele stap voorwaarts, waar we erg tevreden mee zijn,” zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg aal Belga. Al raden we onze leden nog steeds aan om behoedzaam om te gaan met deze controles en de BSA alleen binnen te laten als ze vergezeld zijn door een gerechtsdeurwaarder.”

Vorige week meldde Data News dat BSA, vandaag voluit bekend als BSA – The Software Alliance, al sinds een klein jaar brieven rondstuurt, meestal licht aangepast op basis van de sector of regio. Daarin vraagt het bedrijven om tools te downloaden die een software audit mogelijk maken. Het staat bedrijven vrij om mee te werken, al suggereert de brief wel dat wie dat niet doet, misschien wel iets te verbergen heeft. Al is dat op zich al een verbetering ten opzichte van de (deels illegale) praktijken van vroeger, waarbij bedrijven werden binnengevallen en bij de minste illegale toepassing de keuze kregen: betalen of inbeslagname.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content