Oostenrijks Kapsch neemt Prodata Mobility Systems over

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Oostenrijkse integrator Kapsch CarrierCom neemt ‘Prodata Mobility Systems’ over, de afdeling van de Belgische ‘Prodata Technology Group’ die zich focust op technologie voor openbare vervoersmaatschappijen.

De Oostenrijkse integrator Kapsch CarrierCom neemt ‘Prodata Mobility Systems’ over, de afdeling van de Belgische ‘Prodata Technology Group’ die zich focust op technologie voor openbare vervoersmaatschappijen. Naar eigen zeggen zet Kapsch CarrierCom zo een belangrijke stap vooruit in de realisatie van het leveren van ‘end-to-end’-oplossingen in de openbare vervoersbranche. Kapsch richtte zijn afdeling Openbaar Vervoer op in 2012, en concentreert zich sindsdien vooral op het leveren van op TETRA gebaseerde radiocommunicatienetwerken voor de openbare vervoersmaatschappijen.

Dankzij deze overname kan het bedrijf zijn aanbod uitbreiden met geautomatiseerde kaartverkoop en intelligente vervoerssystemen, en biedt het zijn klanten één enkel contactpunt aan voor infrastructuur, toepassingen en andere diensten.

End-to-end portfolio

Ceo Kari Kapsch van Kapsch CarrierCom verduidelijkt dat “de exploitanten van openbaar vervoer behoefte hebben aan technologieleveranciers met end-to-end oplossingen, die snel kunnen reageren. Onze overname van ‘Prodata Mobility Systems’ betekent dat wij die steun kunnen bieden; wij beschikken nu over alle technologie en expertise om onze klanten te kunnen helpen.”

De overname van ‘Prodata Mobility Systems’ volgt op enkele recente demarches van Kapsch CarrierCom in de openbare vervoersbranche, waaronder een contract ter waarde van 7,7 miljoen euro voor de implementering van een nieuw, op TETRA gebaseerd, digitaal radionetwerk voor de in Newcastle gevestigde vervoersmaatschappij NEXUS.

Kapsch CarrierCom is een systeemintegrator, producent en leverancier van end-to-end telecom-oplossingen. Het bedrijf levert tools voor telecomnetwerken, spoorweg- en stadsvervoerexploitanten, en ondernemingen die behoefte hebben aan een realtime machinenetwerkcommunicatie.

Over de overnameprijs wordt enkel bekend gemaakt dat het een aandelentransactie betreft. De 140 werknemers van Prodata Mobility Systems kunnen in eerste instantie gewoon aan het werk blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content