Open-Future aast op open source

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nico Vercammen en Danny Herreman, allebei Unix-experten en betrokken bij distributeur Source, maken de oprichting bekend van Open-Future.

Nico Vercammen en Danny Herreman, allebei Unix-experten en betrokken bij distributeur Source, maken de oprichting bekend van Open-Future.

De start-up heeft technische infrastructuurprojecten in de Linux- en opensourcewereld voor ogen en telt al 11 medewerkers. Open-Future wil zich bij de aanvang gaan toeleggen op de technische omkadering van implementatieprojecten, van het ontwerp van de architectuur over het uitrollen en testen ervan, tot opleiding, support en uiteindelijk maintenance. In een later stadium overwegen de oprichters de verkoop van producten van onder meer RedHat, Ubuntu, Zarafa en Puppet. MySQL van Sun wordt nog onderzocht. “Wij focussen op Linux- en opensourcesystemen, niet op toepassingen,” benadrukt co-managing partner Danny Herreman. Open-Future heeft ook hoegenaamd niet de ambitie om zich als distributeur op te stellen (daarover bestaan al afspraken met Distrilogie en RealDolmen) maar wil vooral de rol van integrator opnemen. “Wij zijn de grootste pure opensourcespecialist van de Belux.” Inuits is vooral een integrator van toepassingen, Kangaroot zit voor een deel op ons terrein, aldus nog Herreman.

De oprichters van Open-Future stellen vast dat de opensourcemarkt de voorbije jaren fors toegenomen is en de crisis werkt die groei nog in de hand. Desondanks belooft 2010 nog niet echt een boomjaar te worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content