Open Text neemt Vignette over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De ECM-vendor Open Text neemt concurrent Vignette over voor ongeveer 310 miljoen dollar.

De ECM-vendor Open Text neemt concurrent Vignette over voor ongeveer 310 miljoen dollar.

Vignette wordt voortaan een aparte afdeling bij Open Text, die nu zowat de laatste grote onafhankelijke verkoper is van Enterprise Content Management (ECM) systemen. Met de overname is een bedrag gemoeid van ongeveer 310 miljoen dollar.

Analisten van Butler Group waarschuwen alvast dat het een “zeer gevaarlijke strategie” zou zijn als Open Text beslist om de Vignette-merknaam te laten verdwijnen – iets wat het bedrijf al eens geprobeerd heeft bij de overname van de Hummingbird-producten.

Op het eerste zicht is het moeilijk te zien wat beide partijen te winnen hebben aan de deal. Beide spelers verkopen ECM-platformen, waarbij Vignette weliswaar altijd al een sterke nadruk op Web Content Management (WCM) lag, terwijl Open Text eerder een Document Management (DM) achtergrond heeft. Maar met de eerdere overname van Hummingbird had Open Text ook al een uitgebreid WCM-aanbod (RedDot) in handen gekregen.

Volgens Butler Group is de enige logische conclusie dan ook dat de overname meer te maken heeft met het economische klimaat en niet zozeer in het zoeken en toevoegen van extra functionaliteit aan de bestaande portfolio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content