Open VLD Brussel: ‘Tijd dat Brusselse taxiwet aansluit bij digitale realiteit’

Els Ampe © Elsampe.be
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Els Ampe, Open VLD-fractieleider in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement (en initiatiefnemer van Technopolitics), juicht het ’toekomstproof’ taxiplan van de Brusselse Regering toe. Zij pleit al langer voor een modernisering van de taxiwet om nieuwe initiatieven als Uber en Djump te erkennen.

Els Ampe, Open VLD-fractieleider in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, juicht het Taxiplan 2015-2019 van de Brusselse Regering toe. Door het taxiplan ’toekomstproof’ te maken, verbetert de ervaring voor de gebruikers en blijft de professionaliteit van de aanbieders verzekerd, vindt Ampe, die eerder deze maand Technopolitics organiseerde, een (discussie)forum dat de wetgeving moet helpen afstemmen op technologische vooruitgang

‘Meer mogelijkheden voor consument’

Els Ampe pleit al langer om de taxiwet te moderniseren en nieuwe vervoersconcepten zoals Uber en Djump te erkennen. Onder impuls van Open VLD werd dit dan ook opgenomen in het Brusselse regeerakkoord. “Het wordt tijd dat de Brusselse taxiwet aansluit bij de digitale realiteit. Op die manier maakt Brussel innovatie mogelijk en worden de mogelijkheden voor de consument vergroot.”

‘Je werkt niet aan de toekomst door aan zijlijn te blijven’

“Uiteraard hebben we alle begrip voor de verzuchtingen van de taxisector”, vervolgt Ampe. “Net daarom is het goed dat het plan tegemoetkomt aan heel wat vragen van de sector. We betreuren echter dat de taxisector niet wenst deel te nemen aan het overleg met de Regering. Je werkt niet aan de toekomst door aan de zijlijn te blijven staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content