Opent Apple binnenkort eigen winkels in België?

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

“De vraag is niet of maar wanneer Apple zijn eigen winkels opent in België”. Dat zegt Steven Boyen van Switch:met tien vestigingen de grootste Apple premium reseller in ons land. Het interview staat deze week te lezen in de Reseller Special van Data News. Met een verschil van amper één week kondigden aan het einde van de zomer de Appledoorverkopers Easy-M en Switch winkelovernames en uitbreidingsplannen aan. Geen toeval, maar consolidatie die broodnodig blijkt om het hoofd boven water te houden zeggen zaakvoerders Annick Maes (Easy-M) en Steven Boyen (Switch) zowat in koor.

“De vraag is niet of maar wanneer Apple zijn eigen winkels opent in België”. Dat zegt Steven Boyen van Switch:met tien vestigingen de grootste Apple premium reseller in ons land. Het interview staat deze week te lezen in de Reseller Special van Data News.

Met een verschil van amper één week kondigden aan het einde van de zomer de Appledoorverkopers Easy-M en Switch winkelovernames en uitbreidingsplannen aan. Geen toeval, maar consolidatie die broodnodig blijkt om het hoofd boven water te houden zeggen zaakvoerders Annick Maes (Easy-M) en Steven Boyen (Switch) zowat in koor.

Volgens Boyen mogen we ons ongetwijfeld aan nog meer consolidatie bij de Apple-resellers verwachten. Met een kleine 100 werknemers zal Switch in 2012 een omzet van ruim 60 miljoen euro halen – meer dan een verdubbeling in drie jaar tijd. “Dat kan je niet als je een reseller bent met pakweg drie winkels.”

Ondertussen zwellen echter de geruchten aan dat Apple weleens haar eigen in het buitenland bijzonder populaire ‘Apple Stores’ zou kunnen inplanten in ons land. De laatste weken wordt Brussel steeds vaker genoemd als locatie voor een eerste Belgische Apple Store. Het zou Annick Maes alvast “zeker niet verwonderen.” Steven Boyen gaat nog wat verder: “De vraag is niet of maar wanneer Apple eigen winkels in België gaat uitbaten.”

Schrik heeft hij niet meteen. “In het buitenland zijn er voldoende voorbeelden waar de Apple premium resellers net méér omzet gaan draaien zijn nadat Apple een eigen Store in hun buurt geopend had”, klnkt het. Volgens Boyen en Maes is het zaak voor de Apple premium resellers om het aanbod voldoende te differentiëren en uit te breiden met extra software, accessoires en diensten.

Meer leest u in onze ICT Reseller Special in Data News.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content