Opgepast met ‘Delhaize-bonnen’ op Facebook

Nieuwe facebookspam belooft gebruikers een kortingsbon van 300 euro. De actie lijkt fel op de oplichtingsactie die ook al de naam van Colruyt en Brussels Airlines misbruikte.

Nieuwe facebookspam belooft gebruikers een kortingsbon van 300 euro. De actie lijkt fel op de oplichtingsactie die ook al Colruyt en Brussels Airlines misbruikte.

De actie ziet er op het eerste zicht geloofwaardig uit. Het logo van Delhaize prijkt bovenaan en de teller staat (bij ons alvast) op nog 935 resterende aanbiedingen die bovendien regelmatig zakken. De aanbieding loopt zogezegd af op 14 juni.

Wie wil winnen moet de pagina delen op Facebook met de reactie ‘dank U Delhaize’. Maar wie er op ingaat komt bedrogen uit. Een kritisch oog merkt al snel dat het om een matig vertaalde pagina gaat met enkel het logo van de winkelketen die zich afspeelt op de site Bizyoyo.com. De oplichters zelf krijgen een mooi overzicht van goedgelovige facebookprofielen die al dan niet later worden misbruikt.


Het is niet de eerste keer dat de actie opduikt. Ook het logo van Colruyt, Brussels Airlines en Albert Heijn werden in het verleden misbruikt voor dergelijke acties. Al moest je daar soms nadien een enquête invullen of een sms verzenden.

Het beste wat je als gebruiker kan doen is de meldingen in kwestie markeren als spam en de ‘deelnemer’ er op wijzen dat het om oplichting gaat. Als dergelijke acties niet worden vermeld op de officiële website van een bedrijf, dan ben je best extra achterdochtig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content