Opgepast voor trage netwerken!

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Easynet Global Services waarschuwt Europese bedrijven voor tragere netwerken als gevolg van de Wereldbeker voetbal.

Easynet Global Services waarschuwt Europese bedrijven voor tragere netwerken als gevolg van de Wereldbeker voetbal. Het merendeel van de wedstrijden vindt plaats tijdens de werkuren, en de verwachting is dat heel wat fervente voetbalfans de wedstrijden achter hun computer zullen volgen.

Aangezien het merendeel van de grote Europese tv-ketens de matchen zal streamen op hun website – gemiddeld 800 Kbps tot 1,5 Mbps per stream, aldus Easynet – belooft deze Wereldbeker de meest bandbreedteverslindende editie ooit te worden. Easynet raadt bedrijven dan ook aan om zich te informeren bij hun netwerkleverancier of de noodzakelijke bandreedte voor data gegarandeerd is, en desnoods een andere netwerkleverancier op te trommelen. En uiteraard zijn een goed business continuity plan en redundantie geen overbodige luxe.

Maar Easynet Global Services schuift ook enkele andere ‘oplossingen’ naar voor. Misschien is dit wel het uitgelezen tijdstip om flexibele werkuren voor werknemers in te voeren? Of waarom niet een televisie laten aanrukken in de vergaderzaal en sites die streaming video’s aanbieden (tijdelijk) te verbieden? Zo kan al wie per sé de voetbalmatch wil volgen dat toch doen zonder het complete bedrijfsnetwerk plat te leggen voor de werkwillige collega’s…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content