Opnieuw 8.500 banen op de helling bij NSN?

© Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Nokia Solutions and Networks bestaat nog maar één dag, en Bloomberg heeft het al over mogelijke nieuwe herstructureringen.

De inkt over de ‘rebranding’ van Nokia Siemens Networks in NSN – waarbij de afkorting voortaan staat voor Nokia Solutions and Networks – was nog niet droog, of de zakelijke nieuwssite Bloomberg meldt dat er mogelijk opnieuw ontslagen in de lucht hangen.

De netwerkleverancier die nu volledig in handen is van Nokia, zou overwegen om 8.500 banen te schrappen om zo tegenvallende verkoop op te vangen en de rendabiliteit op te krikken. Bloomberg baseert op zich drie anonieme bronnen “dicht bij het dossier”.

Het scenario dat op tafel zou liggen, heeft het over een reductie met 17 procent van het totale aantal werknemers. NSN zou vooral in de fabrieken en productie-afdelingen willen schrappen met name in Finland, India en China. Nog steeds volgens de bronnen van Bloomberg is de spreekwoordelijke kogel echter nog niet door kerk en moeten de herstructureringsplannen nog bevestigd worden door de ‘nieuwe’ eigenaar Nokia. In totaal heeft de voormalige joint-venture tussen Nokia en Siemens al meer dan 17.000 werknemers laten vertrekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content