Opnieuw Europese miljoenen voor Unisys en Trasys

© Sébastien Bertrand (cc)
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Europese Commissie heeft het Timea2-contract gegund aan het Timios-consortium bestaande uit Trasys en Unisys Belgium.

De Europese Commissie heeft het Timea2-contract gegund aan het Timios-consortium bestaande uit Trasys en Unisys Belgium. Het gaat om een driejarig contract (met de optie tot een verlenging van twee maal één jaar) ter waarde van ruim 41,7 miljoen euro, waarbij het consortium verantwoordelijk is voor de levering van adviesdiensten voor de it-systemen en -applicaties van de Europese Unie rond douane, accijnzen en belastingen.

Beide partijen haalden het van 6 andere inschrijvingen, maar geven wel aan dat een derde van de opdracht uitbesteed zal worden. Bull, Novitech Taks, KPMG Advisory en Nolan Norton Italy nemen elk 10 procent van de opdracht over.

Eind vorig jaar kreeg Unisys trouwens ook al het contract toegewezen voor de vernieuwing van het netwerk van de belasting- en douanediensten, maar dan in tandem met Steria. Dat contract was ook al goed voor 63 miljoen euro op maximaal 5 jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content