Opnieuw miljoenencontract voor Colt bij Nationale Bank

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Colt mag ook de komende jaren datacenterdiensten leveren aan De Nationale Bank van België. Het gaat om een omvangrijk contract van meer dan 11 miljoen euro voor maximum 8 jaar. Na 4 jaar wordt het wel jaarlijks opzegbaar.

Colt engageert zich om een streng beveiligd gebouw te voorzien, met een beveiligde informaticazaal, een beveiligde controlekamer, een voorbereidingsruimte en kantoorruimten met vergaderzaal.

Waar het datacenter gevestigd wordt, wil de Nationale Bank “om veiligheidsredenen” niet communiceren. Wel staat in het lastenboek dat de locatie maximaal 1 uur per auto met een minimale afstand van 5 km in vogelvlucht van de hoofdzetel van de NBB verwijderd mag zijn. Die hoofdzetel en het eigenlijke datacenter moeten ook via twee gescheiden optische glasvezelaansluitingen met elkaar verbonden worden met een maximum van 70 km, met het oog ook op efficiënte disaster recovery.

Geen overbodige luxe, want in 2009 had de NBB nog zwaar te lijden onder een netwerkpanne die na 24 uur nog niet hersteld was. Toch was ook toen al Colt de dienstenleverancier: in 2007 werd dat datacentercontract immers gegund voor toen zo’n 8,5 miljoen euro. “Ons grootste contract in België”, klonk het toen bij Colt. Het ging op dat moment om het derde datacenter voor de Nationale Bank: een wettelijke vereiste, zoals toenmalig marketingdirecteur Jan Dejosse toen tegen Data News zei.

Onder meer Belgacom greep naast de deal. Klaarblijkelijk deed Belgacom deze keer geen gooi meer naar het contract: Colt was de enige ingeschreven kandidaat voor de aanbesteding. De NBB wenste geen extra verduidelijking te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content