Opnieuw miljoeneninvestering voor NG Data

. © MarianVejcik (iStock)

Het gaat opnieuw hard voor NG Data. Nog geen jaar nadat het bedrijf 9,4 miljoen dollar ophaalde, kan het wederom 16 miljoen euro tanken. Zo wil het bedrijf verder internationaal groeien.

De 16 miljoen euro is afkomstig van HPE Growth Capital (Holland Private Equity, dus niet gerelateerd aan de gelijknamige IT-gigant HPE), aangevuld met bestaande investeerders zoals Pamica, SmartFin Capital, Capricorn Venture Partners en Nausicaa Ventures.

Met die kapitaalronde sluit het bedrijf dat wordt geleid door Luc Burgelman een stevig jaar af. Begin dit jaar haalde het nog 9,4 miljoen dollar op in een ronde geleid door Idinvest Partners. In maart opende het zijn eerste kantoor in Parijs. In mei volgde de overname van het New Yorkse Eccella.

De nieuwe investering moet de internationale groei een nieuwe boost geven. NG Data heeft onder meer banken zoals Wells Fargo en Belfius en telecombedrijven als klant. Met haar platform Lily Enterprises helpt het om klanten met behulp van big data persoonlijk te benaderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content