Opnieuw staking bij Amazon in Duitsland

Medewerkers van onlinewinkel Amazon in Duitsland leggen voor de derde keer het werk neer. Ze eisen een hoger loon onder de CAO voor de detailhandel, maar het Amerikaanse bedrijf houdt vast aan de CAO voor de logistieke branche.

Medewerkers van onlinewinkel Amazon in Duitsland leggen maandag voor de derde keer het werk neer. Ze eisen een hoger loon onder de CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) voor de detailhandel, maar het Amerikaanse bedrijf houdt vast aan de CAO voor de logistieke branche.

Vakbond Verdi maakte maandag bekend dat 200 werknemers van de ochtendploeg in Leipzig niet aan de slag gaan. Ook in Bad Hersfeld staken honderden werknemers.

De werknemers in Leipzig eisen een basisloon van 10,66 euro per uur ten opzichte van het huidige tarief van 9,30 euro. In Bad Hersfeld zet het personeel in op een verhoging van 9,83 euro naar 12,18 euro per uur.

Op 14 mei staakten ongeveer 600 medewerkers in Bad Hersfeld en circa 300 in Leipzig voor 1 dag. Op 27 mei legde het personeel in Leipzig opnieuw het werk stil, gevolgd door een werkonderbreking op 29 mei in Bad Hersfeld.

Amazon telt in Duitsland ongeveer 9.000 werknmers. (Belga/BO)

Partner Content