Oppositie vertraagt oprichting I-Cleantech

In de commissie Innovatie van het Vlaams parlement zou normaal gezien gisteren gestemd worden over het voorstel van decreet dat de oprichting van de vzw I-Cleantech mogelijk maakt.

In de commissie Innovatie van het Vlaams parlement zou normaal gezien gisteren gestemd worden over het voorstel van decreet dat de oprichting van de vzw I-Cleantech mogelijk maakt. Maar doordat de oppositie een advies van de Raad van State heeft gevraagd, is de stemming voor minstens een maand uitgesteld.

I-Cleantech is een nieuwe vzw, een idee van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a), die de huidige initiatieven rond schone technologie moet stroomlijnen en ondersteunen. De oprichting ervan kwam onder vuur te liggen toen een rapport van de Inspectie van Financiën enkele weken geleden brandhout maakte van het nut van de nieuwe instelling.

De bevoegde commissie van het Vlaams parlement moet stemmen over een voorstel van decreet van de meerderheidspartijen dat de Vlaamse regering machtigt de vzw op te richten. Na het uitgelekte rapport vroeg de oppositie echter eerst een hoorzitting met experten, die vorige week plaats vond.

Nadat die experten zich vorige week eerder positief uitlieten over I-Cleantech, zou gisteren gestemd worden, maar de oppositie stak daar, op aangeven van LDD-fractieleider Lode Vereeck, een stokje voor, via een adviesvraag bij de Raad van State.

Sp.a-parlementslid Bart Van Malderen is niet te spreken over het “vertragingsmanoeuvre”, maar Vereeck ontkent dat hij op vertraging uit is. “Op die dertig dagen zal het nu wel niet komen. Bovendien wil ik eerst de krijtlijnen van de vzw, die de meerderheid in een voorstel van resolutie zal gieten, kennen. Dat voorstel van resolutie was er donderdag nog niet.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content