Oprichter Facebook wil miljarden mensen internettoegang bieden

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, heeft een samenwerking opgestart met technologiebedrijven als Samsung en Nokia om miljarden mensen goedkopere internetverbindingen te kunnen aanbieden.

Mark Zuckerberg, de oprichter van de sociaalnetwerksite Facebook, heeft een samenwerking opgestart met technologiebedrijven als Samsung en Nokia om miljarden mensen goedkopere internetverbindingen te kunnen aanbieden.

De groep internet.org wil concreet de vijf miljard mensen die nog geen toegang hebben tot het internet, online brengen. Dat maakte Zuckerberg bekend in de nacht van dinsdag op woensdag.

Volgens Zuckerberg heeft twee derde van de wereldbevolking op dit moment geen toegang tot internet. Via gezamenlijke projecten willen de betrokken bedrijven die situatie verbeteren. Ze willen onder meer goedkopere smartphones ontwikkelen, het dataverkeer efficiënter maken en het netwerk uitbreiden.

Ook netwerkuitruster Ericsson, browserontwikkelaar Opera en de chipspecialisten Qualcomm en MediaTek maken deel uit van de alliantie. Volgens Zuckerberg heeft Facebook al ongeveer 1 miljard dollar geïnvesteerd in infrastructuur om internettoegang in ontwikkelingslanden te verbeteren en is het bedrijf van die plan die bestedingen op te voeren. (Belga)

Partner Content