Oprichter Mark Zuckerberg bezit 29,3 procent van Facebook

© Reuters

Mark Zuckerberg, de oprichter en topman van Facebook, heeft een belang van 29,3 procent in zijn bedrijf. Aan de huidige koers hebben die 632,65 miljoen aandelen een waarde van 17,7 miljard dollar.

Dat blijkt na uit een mededeling op de website van de Amerikaanse beurswaakhond (SEC). Facebook vermeldt niet hoeveel aandelen Zuckerberg eerder had, maar de man had begin september vorig jaar beloofd dat hij gedurende minstens twaalf maanden geen Facebook-aandelen zou verkopen.

Toen Facebook in mei 2012 naar de beurs trok, had Zuckerberg 18,4 procent van het kapitaal (en 55,8 procent van de stemrechten) in handen. Het aandeel-Facebook, dat tegen 38 dollar naar de technologiebeurs Nasdaq was gebracht, sloot woensdag met een winst van 1,96 procent op 27,91 dollar.

De maanden na de beursintroductie verloren de aandelen meer dan de helft van hun waarde, met een dieptepunt van 17,73 dollar. Sindsdien ging de koers opnieuw omhoog nadat was gebleken dat de inspanningen van het bedrijf om meer (reclame-)inkomsten te halen uit zijn miljard leden, niet vruchteloos zijn. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content