Opslagmarkt groeit in de Benelux

. © IDC

De markt voor externe opslag gaat er op jaarbasis met 1,3 procent op vooruit. De Benelux doet het goed, toch zitten we op een nulgroei doorheen West-Europa.

De cijfers beslaan de verkoop van externe opslag in EMEA en zijn afkomstig van IDC. Dat becijferde dat de markt in het vierde kwartaal van 2014 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika samen stijgt naar een 2,215 miljard dollar.

Vooral de opkomende landen in het Midden-Oosten en Afrika doen het daarbij goed. In Centraal- en Oost-Europa krimpt de markt. In West-Europa doet de Benelux het goed, samen met Duitsland en Italië. Toch volstaat dat niet om de zwakkere euro en terugval in Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk te compenseren waardoor onze regio uitkomt op een nulgroei.

“Het lichtpuntje is dat de groei voornamelijk afkomstig is van door flash ondersteunde arrays die in datacenters opduiken en van geïntegreerde systemen die populair blijven, zeker door de groeiende cloudmarkt,” zegt Silvia Cosso, Western Europe storage analyst bij IDC.

“Grote bedrijven investeren vooral in arrays van het middensegment terwijl de high-end producten er op achteruit gaan.”

EMC blijft de grootste

Als we de cijfers per bedrijf bekijken dan valt op dat EMC met voorsprong de grootste blijft, al kan het zijn marktaandeel maar licht optrekken van 28,55 procent eind 2013 naar 28,57 procent eind 2014, gevolgd door IBM op de tweede plaats. HP en Netapp nemen plaats drie en vier voor hun rekening, maar verliezen groei. Hitachi eindigt op de vijfde plaats, maar groeit op jaarbasis wel met 17,95 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content