Option doet voortaan in software

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In een poging om zich verder te differentiëren, heeft Option ambitieuze softwareplannen. Op het Mobile World Congress stellen ze het uCAN-softwareplatform voor.

In een poging om zich verder te differentiëren, heeft Option ambitieuze softwareplannen. Op het Mobile World Congress stellen ze het uCAN-softwareplatform voor.

Terwijl de Chinezen van Huawei en ZTE een prijzenoorlog op Europese bodem uitvechten, wil datakaartenspecialist Option eerder het verschil maken via innovatie. Naast enkele kleine aankondigingen – zoals een wireless N-router met mogelijkheid om er een 3G-stick in te stoppen en een ExpressCard met uitschuifbare antenne – is het vooral het uCAN-softwareplatform dat de show moet stelen.

uCAN kun je het best omschrijven als een mobile broadband usb-modem met voorgeïnstalleerde software erop: denk aan mobiele versies van de OpenOffice-kantoorsuite en de Firefox-browser. Operatoren kunnen de softwarebundel zelf samenstellen al naargelang de doelgroep die ze voor ogen hebben. Volgens woordvoerder Jan Poté moet dat de grote kracht worden. “Enerzijds willen we ons duidelijker differentiëren, maar anderzijds is het echt wel de bedoeling om hier nieuwe inkomsten mee te genereren”, aldus Jan Poté.

Op technologisch vlak onderscheidt de uCAN-modem zich nog van concurrerende producten doordat hij geen enkele footprint achterlaat op de pc. Je kan met andere woorden de stick inpluggen en de bijbehorende software gebruiken op elke computer – zélfs als je geen administrator-rechten hebt op dat toestel. Option is daar in geslaagd door een driver te emuleren die in de meeste besturingssystemen voorgeïnstalleerd is voor onder andere muizen en toetsenborden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content