Option duikt operationeel in het rood

In het eerste halfjaar van boekjaar 2008 doet Option het zowel qua omzet als qua EBIT heel wat zwakker dan vorig jaar.

In het eerste halfjaar van boekjaar 2008 doet Option het zowel qua omzet als qua EBIT heel wat zwakker dan vorig jaar.

Datakaartenproducent Option heeft weer geen opbeurend nieuws kunnen brengen over de resultaten. De firma publiceert onverwacht voorlopige resultaten voor het twee kwartaal en het eerste halfjaar van 2008 en die zijn niet spetterend.

Integendeel, Option verwacht dat de omzet tussen 60 en 62 miljoen euro zal liggen in het tweede kwartaal. Gecombineerd met het eerste kwartaal betekent dat voor het eerste halfjaar een omzet van 137 à 139 miljoen euro, of 9 procent lager dan in dezelfde periode in 2007. Als gevolg daarvan verwacht het bedrijf dat de EBIT (de winst voor rente en belastingen, de operationele inkomsten dus) negatief zal zijn.

Volgens de firma is een en ander te wijten aan “de aanhoudende prijsdruk van Aziatische concurrenten op de Europese markt en lagere verkoopcijfers bij twee klanten in vergelijking tot de vooruitzichten die ze aan Option gaven.”

Het bedrijf had voordien geen vooruitzichten gegeven, maar had wel aangegeven dat het “een moeilijk jaar zou worden omdat het bezig is de eigen organisatie om te vormen in lijn met de snel evoluerende markt en het bedrijf daarbij moest rekenen op bestaande producten.”

De tweede jaarhelft zou volgens Option een positiever verhaal moeten worden, dankzij onder meer de aankondiging van een “belangrijk contract met een producent van MID’s (Mobile Internet Devices)” en een aantal nieuwe producten die in de pijplijn zitten. Cijfers geeft het bedrijf echter niet.

Het Leuvense bedrijf noteert op het moment van schrijven al ruim 9 procent lager op Euronext.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content