Option haalt 9 miljoen euro op

De geplande kapitaalsverhoging van Option is een feit. De meerderheid van het bedrag komt van Jan Callewaert zelf.

Het geld is afkomstig van vijf partners. Het Vlaamse investeringsbedrijf PMV stelt twee miljoen euro ter beschikking. Athos Investment investeert één miljoen euro. Life Science Research Partners en Mondo doen het elk met een half miljoen euro. De grootste geldschieter is Option’s ceo zelf. Hij investeert vijf miljoen euro in zijn eigen bedrijf.

De lening loopt op vijf jaar, tot maart 2018, en moet er voor zorgen dat option weer een winstgevend bedrijf wordt dat zich focust op B2B en M2M.

Bij de bekendmaking van de jaarresultaten maakte het Leuvense technologiebedrijf bekend dat het een winst neerzette van 3,6 miljoen euro. Al daalde de omzet en is de licentie-overeenkomst met het Chinese Huawei afgelopen.

Toen al liet het bedrijf weten dat Callewaert bij een cashtekort zelf vijf miljoen euro ter beschikking zou stellen.

Cfo vertrekt

In de marge van de aankondiging laat het bedrijf weten dat Jan Smits, de financiële topman van het bedrijf, vertrekt. Hij werd cfo in februari 2011 maar gaat nu terug naar zijn vorige werkgever Punch, waar hij al van 1990 tot 2011 financieel directeur was. Option gaat op zoek naar een opvolger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content