Option investeert in appstore voor autosector

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Option slaat de handen in elkaar met Autonet Mobile en investeert 1,5 miljoen dollar in het Amerikaanse bedrijf. Het is de bedoeling om samen een platform voor mobiele applicaties voor auto’s te ontwikkelen. Autonet Mobile is volgens Option een belangrijke speler op het vlak van connectiviteit in auto’s. Het partnerschap zal de draadloze modules en software van het Leuvense technologiebedrijf aanwenden “om de eerste mobiele IP-gebaseerde Telematics Control Unit (TCU) voor auto’s te bouwen”, klinkt het in een persbericht.

Option slaat de handen in elkaar met Autonet Mobile en investeert 1,5 miljoen dollar in het Amerikaanse bedrijf. Het is de bedoeling om samen een platform voor mobiele applicaties voor auto’s te ontwikkelen.

Autonet Mobile is volgens Option een belangrijke speler op het vlak van connectiviteit in auto’s. Het partnerschap zal de draadloze modules en software van het Leuvense technologiebedrijf aanwenden “om de eerste mobiele IP-gebaseerde Telematics Control Unit (TCU) voor auto’s te bouwen”, klinkt het in een persbericht.

“Het nieuwe systeem tilt de technologie en TCU-ontwerpen van Autonet Mobile naar een hoger niveau en biedt autoconstructeurs over de hele wereld de kans om hun auto’s te koppelen aan snelle, mobiele netwerken en om nieuwe toepassingen aan te bieden, zoals pervasive cloud computing, mobiele apps en vloottelematica”, zo valt er te lezen.

De samenwerking van Option en Autonet Mobile moet een nieuw en verticaal mobiel ecosysteem voor auto’s creëren. “Gebruikers kunnen er apps downloaden in de wagen zelf of via smartphones of tablets, wat zowel de functionaliteit van de wagen als de rijervaring verbetert”, stelt Option.

Ceo Jan Callewaert van Option, spreekt van een belangrijke investering en een strategische zet. “Het business model van Autonet Mobile is vrij aantrekkelijk voor ons omdat het wil uitgroeien tot de appstore voor de automobielsector. We zien de sector van connected cars dan ook als een belangrijke verticale groeimarkt.” Callewaert zal zelf ook deel uitmaken van de raad van bestuur van Autonet Mobile.

Als onderdeel van de overeenkomst is Option de voorkeursleverancier van draadloze modules en software. Het gaat echter niet om een exclusieve overeenkomst: Option mag ook nog met andere partners uit de autosector samenwerken.

Option verwacht dat de overeenkomst vanaf het eerste semester van 2012 zal bijdragen tot de financiële resultaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content