Option komt met LTE usb-modem

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Option lanceert een quad-band LTE-usb modem onder de naam “Beemo”. Dat die modem nog niet kan gebruikt worden in België, is geen bezwaar. “LTE staat nog in zijn kinderschoenen, maar als we niet inspelen op de trend, gaat men denken dat we achter blijven.” Beemo biedt een quad-band connectiviteit over vier frequenties, namelijk 800, 900, 1800 en 2600 MHz. De usb-modem heeft een externe antenneconnector die gebruikers de mogelijkheid biedt om het signaal te versterken in zones met een zwakke signaalsterkte. Voorts is Beemo uitgerust met Option’s connection manager uCAN Connect 3.0, wat de beheerskosten gelinkt aan het installeren van connection management firmware van derde partijen moet doen dalen, en het mogelijk maakt om skins, talen en instellingen te personaliseren naargelang het merk. Desgewenst kan Beemo worden uitgerust met de eigen ‘connection manager’-software van een operator.

Option lanceert een quad-band LTE-usb modem onder de naam “Beemo”. Dat die modem nog niet kan gebruikt worden in België, is geen bezwaar. “LTE staat nog in zijn kinderschoenen, maar als we niet inspelen op de trend, gaat men denken dat we achter blijven.” Beemo biedt een quad-band connectiviteit over vier frequenties, namelijk 800, 900, 1800 en 2600 MHz. De usb-modem heeft een externe antenneconnector die gebruikers de mogelijkheid biedt om het signaal te versterken in zones met een zwakke signaalsterkte.

Voorts is Beemo uitgerust met Option’s connection manager uCAN Connect 3.0, wat de beheerskosten gelinkt aan het installeren van connection management firmware van derde partijen moet doen dalen, en het mogelijk maakt om skins, talen en instellingen te personaliseren naargelang het merk. Desgewenst kan Beemo worden uitgerust met de eigen ‘connection manager’-software van een operator.

Met deze LTE-modem mikt Option nadrukkelijk op de internationale markt, al was het maar omdat er in België nog geen commercieel LTE-aanbod beschikbaar is. “In Europa kijken we naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en enkele Scandinavische landen”, zegt sales manager Jan Vekemans van Option. “En ook in Polen zijn er al enkele trials.”

In de VS ligt de markt al open. Daar hebben de operatoren versneld in LTE geïnvesteerd omdat ze met een verouderd CDMA-netwerk zaten dat niet meteen geschikt was voor grote hoeveelheden data. “In plaats van de plaatselijke CDMA-netwerken te gaan opwaarderen, heeft men in de VS meteen gekozen voor een upgrade naar LTE. De kosten moesten toch gemaakt worden.”

Of het niet te vroeg is om met een LTE-modem op de proppen te komen als het nog niet duidelijk is wie straks welke frequenties gaat gebruiken? “Kijk, er zijn zeven hoofdfrequenties bij LTE, maar in totaal zullen er 17 spectra gebruikt kunnen worden”, aldus nog Vekemans. “Een modem die al de 17 frequenties aankan, dat kan niet.”

“Wij hebben gekozen voor 800, 900, 1800 en 2600 MHz omdat die frequenties al gebruikt worden voor LTE. 2600 MHz is in de VS bijvoorbeeld één van de belangrijke spectra. We moeten nu al met LTE-producten komen, anders gaan de mensen denken dat we achterblijven. De LTE-compatibele iPad 3 zal trouwens ook verkocht worden in België, terwijl je daarmee enkel op het 3G-netwerk zal kunnen surfen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content