Option koopt stuk van failliet MobiWire

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Option heeft de ‘Connected Consumer Electronics’-poot van het Franse …

Option heeft de ‘Connected Consumer Electronics’-poot van het Franse MobiWire – het vroegere Sagem Wireless – overgenomen. MobiWire kondigde in mei aan de boeken neer te leggen.

De overname omvat onder meer de Surface UX-software, de daarmee samenhangende intellectuele eigendomsrechten en een team van user experience-specialisten. Surface UX is een ‘schil’, een aangepaste gebruikersinterface zeg maar, voor Android-toestellen.

Voor Option betekent de overname naar eigen zeggen een nieuwe stap in de transitie naar een leverancier van mobiele oplossingen, waarbij software, hardware en services gecombineerd worden.

Het overgenomen team zal vanuit Parijs opereren als Option France SAS. Als onderdeel van de overname wordt Jerome Nadel van MobiWire bij Option aangesteld als chief experience officer.

Overigens kondigde Option tijdens de eerste jaarhelft een nettoverlies aan van 2,9 miljoen euro (0,03 euro per aandeel). Tijdens dezelfde periode vorig jaar leed Option nog een nettoverlies van 20,5 miljoen euro. De omzet kwam tijdens het eerste semester uit op 25,8 miljoen euro, tegenover 30,9 miljoen euro tijdens de eerste zes maanden van 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content