Option maakt weer winst

Na een verlies van 2,9 miljoen euro in 2011 zet Option in 2012 een winst neer van 3,6 miljoen euro. Wel kampt het met een dalende omzet.

Het technologiebedrijf uit Leuven zag zijn opbrengst op jaarbasis dalen met 18 procent, tot 40,8 miljoen euro. De inkomsten uit licenties dalen van 30,7 miljoen euro naar 28,2 miljoen euro. De inkomsten uit producten daalden van 19,2 miljoen euro naar 12,6 miljoen euro.

Option wijt die daling aan de licentie-overeenkomst met het Chinese Huawei, die in het vierde kwartaal afliep. Tegelijk lopen een aantal oude producten op hun einde en worden die inkomsten niet gecompenseerd door nieuwe toestellen.

Ondanks de winst is er dus nog een lange weg af te leggen voor Option. Zo wil het minstens 9 miljoen euro ophalen via de uitgifte van een converteerbare lening. Mocht er een cashtekort zijn, dan kan het bedrijf nog terugvallen op een lening van 5 miljoen euro die Jan Callewaert zelf ter beschikking stelt.

Option is onder meer bekend van zijn 3G-modems maar moet de laatste jaren opboksen tegen goedkopere concurrentie, met het Chinese Huawei als bekendste voorbeeld. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf zijn focus verlegt naar nieuwe producten zoals mobiele wifi-hotspots en M2M-oplossingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content