Option scoort contract rond connected cars

© Flickr / Red Rose Exile

Het Leuvense technologiebedrijf gaat een systeem ontwikkelen om het rijgedrag van bestuurders op te volgen. Option zelf spreekt van een belangrijk engineering contract.

De exacte waarde wordt niet prijsgegeven maar het gaat om een product dat in 2016 klaar moet zijn en ‘meerdere manjaren aan engineering’ omvat. Option doet de ontwikkeling, prototyping, het testen, de productie engineering en de certificering bij de operatoren van een zogenaamde OBD 2 Datalogger.

Die logger moet gegevens over het rijgedrag en de wagen (via de gestandaardiseerde communicatiepoort) verzamelen, technologie waarmee onder meer verzekeraars meer gepersonaliseerde contracten kunnen afsluiten.

Naast het ontwikkelen van het toestel verwacht Option dat de markt voor telematics devices de volgende vijf jaar een double digit groei zal genereren. Option kijkt al een tijdje naar andere markten om opnieuw te groeien “Turnkey ontwikkelingsprojecten voor het Internet der Dingen zijn – naast het uitbouwen en vermarkten van oplossingen voor ons CloudGate platform – de volgende pijler van ons business model,” zegt ceo Frank Deschuytere in een persbericht. “De ontluikende wereld van het Internet der Dingen biedt nieuwe en boeiende kansen voor ons bedrijf.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content