Option sluit “belangrijkste contract ooit”

Option gaat in zee met het Taiwanese bedrijf Compal Electronics en spreekt van het belangrijkste contract ooit voor de onderneming.

Option gaat in zee met het Taiwanese bedrijf Compal Electronics en spreekt van het belangrijkste contract ooit voor de onderneming.

Compal, de tweede grootste bouwer van laptops ter wereld, ontwikkelde een klein, mobiel internettoestel met apparatuur van Option en de Amerikaanse chipbakker Intel aan boord. Op zijn minst twee Europese gsm-operatoren gaan het apparaat, eigenlijk een wereldprimeur, eind dit jaar op de markt brengen. Dat nieuws staat vandaag te lezen in De Tijd.

Het toestel wordt vandaag aangekondigd op het Intel Developer Forum in San Francisco, en is het eerste dat uitgerust is met een nieuw Intel-platform. De aankondiging wordt dan ook gezien als het startschot van een heel nieuwe categorie in de elektronicamarkt, die van de ‘mobile internet devices’ of MID’s. Intel, waarmee Option een strategisch samenwerkingsakkoord sloot voor de ontwikkeling van een gsm-module voor het platform, is de grote gangmaker van de MID’s.

“Dit is veruit het belangrijkste contract dat Option ooit gesloten heeft, zowel in termen van volume als van omzet”, zegt gedelegeerd bestuurder Jan Callewaert nog in De Tijd. De Belgische onderneming boort met de MID-module een nieuwe inkomstenbron aan. Dat gebeurt op het moment dat ze voor haar klassieke producten sterk onder druk staat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content