Option waarschuwt voor omzetgroei in vierde kwartaal

Het Leuvense technologiebedrijf Option heeft donderdag gewaarschuwd voor de omzetontwikkeling als de softwarelicentie met het Chinese Huawei eind deze maand vervalt. “Er wordt verwacht dat de software- en licentie-opbrengsten hierdoor vanaf het volgende kwartaal beïnvloed zullen worden.”

Het Leuvense technologiebedrijf Option heeft donderdag, in een zogenaamde trading update, gewaarschuwd voor de omzetontwikkeling als de softwarelicentie met het Chinese Huawei eind deze maand vervalt. “Er wordt verwacht dat de software- en licentie-opbrengsten hierdoor vanaf het volgende kwartaal beïnvloed zullen worden”, staat er in het persbericht.

De software- en licentieopbrengsten hadden in het derde kwartaal nog het grootste aandeel in de totale omzet van de groep: ze vertegenwoordigden 8,4 miljoen van de 11,7 miljoen euro. De rest (3,3 mio) zijn productgerelateerde opbrengsten. De totale omzet van Option lag het voorbije kwartaal 400.000 euro hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De winst voor intresten, belastingen en afschrijvingen (ebitda) kwam in het derde kwartaal uit op 3,8 miljoen euro.

Over de cashinjectie van 5 miljoen euro, nodig om nieuwe initiatieven te financieren, gaf Option donderdag geen details vrij. Dat geld zou er normaal voor het einde van het jaar moeten komen.

Bron: Belga


Partner Content