Option zoekt vijf miljoen euro

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Dat geld is nodig om groei en winstgevendheid veilig te stellen op korte termijn, zo klinkt het in een persbericht.

Het Leuvense technologiebedrijf Option zit krap bij kas en zoekt vijf miljoen euro. Dat geld is nodig om groei en winstgevendheid veilig te stellen op korte termijn, zo klinkt het in een persbericht.

Option kampt nog steeds met de onzekerheden waarvan melding werd gemaakt bij de presentatie van de halfjaarresultaten, en sindsdien zou de cashpositie van het bedrijf verder zijn aangetast door een te grote voorraadopbouw en de te lange verkoopscycli van nieuwe producten.

Option probeert iets te doen aan die situatie door verder te snoeien in de kosten en door te focussen op sales en marketing ‘in een erg dynamische markt’. Wat dat betreft komt wordt er eind deze maand een heuse e-commerce winkel gelanceerd, die de producten van Option rond de kerst bij de consument moeten krijgen.

Bovendien worden er nieuwe verkoopskanalen geïntroduceerd in de VS, China en Europa. Eén en ander kost natuurlijk geld, en daarvoor is er nu een extra financieringsronde nodig. Details worden er daarover niet vrijgegeven, of toch alleszins nu nog niet.

De investeringen van de voorbije 20 maanden hebben volgens Option geresulteerd in een waslijst aan nieuwe producten en diensten in verticale markten als automotive en security.

Ook vandaag kondigt het bedrijf van Jan Callewaert met Cloudgate een nieuwe product aan voor de Amerikaanse markt dat focust op M2M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content