Oracle betaalt $1,7 miljard voor telecomspecialist

© Wikimedia Commons

Oracle koopt Acme Packet voor omgerekend 1,26 miljard euro. Het betreedt daarmee de unified communications (uc)-markt langs de grote deur.

Oracle betaalt $29,95 per aandeel voor de Amerikaanse telecomfabrikant Acme Packet. Dat is ruim 22% meer dan wat het aandeel van Acme Packet vrijdag na sluiting van de Amerikaanse beurs waard was. De totale overnameprijs bedraagt 2,1 miljard dollar, maar omdat Acme Packet nog heel wat cash op de balans heeft staan, bedraagt de netto kost 1,7 miljard dollar of ongeveer 1,26 miljard euro. Volgens analisten is dat toch nog redelijk veel geld voor een bedrijf dat vorig jaar 2 miljoen dollar verlies leed, op een 14,8 procent lagere omzet.


Acme Packet is gespecialiseerd in apparatuur voor het beveiligen van de rand van (telecommunicatie)netwerken die het onder de merknaam Net-Net verkoopt. De session border controllers (sbc’s) van Acme Packet zijn vooral nuttig voor het bewaken van de kwaliteit van voice over internet protocol (voip)- en videoverkeer in unified communications (uc)-netwerken.


Acme Packet werd in 2000 opgericht en heeft wereldwijd 1.900 klanten, met daaronder 89 van de 100 grootste communicatiebedrijven. Er werken 880 medewerkers bij Acme Packet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content